РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Баклава



Начална страница







 
 


ПРОДУКТИ
500 г кори за баница
300 г прясно масло
250 г орехови ядки
750 г захар
500 г вода
лимонов сок


ПРИГОТВЯНЕ
       Корите се нареждат една върху друга. Между тях се слагат нагънати кори, за да се получи по-голяма височина. Когато се наредят две трети от корите, слага се плънката от орехи, които предварително са смлени. Нареждат се останалите кори и баклавата се нарязва с остър нож на триъгълници, квадрати или ромбове. Залива се равномерно с кипяща мазнина и се пече до зачервяване. Опечена и изстинала, баклавата се залива с хладък сироп, който е врял около 10 минути. Към сиропа се слага киселина - лимон или лимонтузу на вкус, за да не се озахари баклавата. За да се получи лъскавина, излишният сироп се събира, като тавата се наклонява. Изважда се едно парче и с лъжица се събират непогълнатият сироп, който кипва отново, за да се посгъсти, и с него баклавата се залива отгоре. Поднася се след няколко часа  или на другия ден.


Рейтинг: 0.0/0


 


 

 




Чт, 2024-04-25, 11:53

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP