РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Бисквитено (пандишпанено) тесто



Начална страница







 
 


ПРОДУКТИ
1 чаена чаша брашно
1/2 чаена чаша захар
5 яйца
1 пакетче ванилия (по желание)


ПРИГОТВЯНЕ
       Жълтъците и 1/2 от захарта се разбиват на водна баня, докато сместа се сгъсти и удвои обема си. Съдът се изважда от водната баня и сместа се разбива, докато изстине. Примесват е при леко разбъркване разбитите на сняг с останалта захар белтъци, а след това бавно и внимателно чрез ръсене се прибавя брашното (при продължително разбъркване сместа спада). Полученото полугъсто тесто се изсипва в намазана  с масло и поръсена с брашно тава или форма за торта, заглажда се с нож и се пече в умерена фурна (докато е във фурната, тестото не търпи сътресение, защото ще спадне). След изпичането се оставя да отлежи най-малко 1 ден на хладно и тогава се употребява.
     Ако тестото е предназначено за приготвяне на платки за шоколадови торти и пасти, към него се прибавят какао и стрити печени бадемови или орехови ядки, лешници  или фъстъци.



Рейтинг: 0.0/0


 


 

 




Пт, 2024-04-26, 13:47

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP