РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Бистър бульонът (консоме)



Начална страница





 
 


ПРОДУКТИ
1 кг кости
50 г кервиз
50 г моркови
50 г магданозени корени
50 г печен лук
20 - 25 капки оцет
1 белтък
100 г мляно месо
сол
няколко зърна черен пипер
1 дафинов лист


ПРИГОТВЯНЕ
     Измитите кости се заливат със студена вода и се варят на тих огън около 2 часа, след което се прибавят нарязаните моркови, кервизът заедно с част от листата, магданозените корени, печеният лук (опечен предварително), солта и подправките. От разбърканият белтък, мляното месо и половин кафена чашка студена вода се прави смес, която се прибавя към кипящия бульон. Сипва се оцетът. С него бульонът кипва няколко пъти. След това дръпва настрани и когато се избистри, бульонът се прецежда през гъста цедка. Полученият бульон се нарича консоме.


Рейтинг: 0.0/0


 




 




Пт, 2024-04-26, 16:35

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP