120 г говеждо месо 300 г кости 180 г цвекло 240 г зеле 30 г картофи 60 г моркови 24 г магданозени корени 45 г лук 15 г чесън 9 г доматено пюре 9 г брашно 15 г сланина 15 г свинска мас или олио 3 г захар 30 г сметана сол оцет магданоз дафинов лист копър.
ПРИГОТВЯНЕ
Цвеклото, нарязано на тънко, се задушава в мазнината заедно с доматеното пюре. Корените заедно с лука се нарязват и заедно с брашното се запържват отделно. Бульон от костите се прецежда. Към него се прибавя уврялото и нарязано на дребно месо заедно с прецедения месен бульон. Пускат се задушените зеленчуци, нарязаните картофи и цвеклото. Боршът се вари на тих огън. На края се подправя със сланина, нарязана на парчета, и чесън, стрит с магданоза. Поднася се с поръсен с дребно нарязан магданоз и сметана.