РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Гъби с ориз



Начална страница





 
 


ПРОДУКТИ
500 г стерилизарани гъби
4 кафени чашки ориз
1 глава кромид лук
2 моркова
100 г прясно масло
50 г кашкавал
1/2 връзка копър
черен пипер
сол на вкус

ПРИГОТВЯНЕ
    Лукът и морковите се почистват, нарязват се на дребно и се задушават в разтопено масло. Прибавят се нарязаните на ивички гъби, задушават се леко и се заливат с отварата на гъбената консерва и гореща вода (общо 5 чаени чаши). След кипване на гъбената смес се слага  почистеният и измит ориз. Ястието се оставя да ври при ниска температура или във фурна.  Преди оризът да е уврял напълно, температурата се намалява. Готовото ястие се поднася поръсена със ситно нарязания копър, настъргания кашкавал и смления черен пипер..


Рейтинг: 0.0/0


 


 

 




Пт, 2024-03-29, 08:58

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP