Продукти: 200 г кости, 40 г картофи, 10 г зелен фасул, 20 г спанак, 20 г домати, 15 г грах, 20 г зеле, 10 г моркови, 10 г лук, 5 г брашно, 40 г кисело мляко, 10 г масло, няколко зърна черен пипер, оцет, магданоз.
Приготвяне: Към уврелия и прецеден от костите бульон се прибавят зеленчуците, нарязани на късчета, които се слагат в бульона в зависимост от необходимото им за увиране време. Посолява се. Преди да се поднесе, супата се подправя с мляко – прясно или кисело, което се разбива с брашното, и към полученото се сипва малко от кипящия бульон. Тази смес се бърка на огъня, докато кипне. Маха се от огъня и към нея се сипва с бъркане от кипящия бульон Опитва се на киселина и сол. За да се подсили хранителността на супата, слага се бучка краве масло. Сервира се топла.