РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Яхния от зрял фасул



Начална страница
Продукти: 
750 г зрял фасул
200 г растително масло
200 г кромид лук
100 г моркови
150 г пиперки
300 г червени домати
20 г брашно
50 г джоджен
10 г чрвен пипер
50 г магданоз
20 г сол.

Приготвяне: Изчистеният и измит фасул се кисне в студена вода 5-6 часа. Измива се отново, залива се със студена вода и се вари на тих огън  с част от растителното масло. Към полусварения фасул се прибавят обелените, измити и нарязани на кубчета моркови и целина, пиперките и част от лука. В останалата мазнина се запържва леко брашното, останалият дребно нарязан лук, част от доматите, нарязани на дребно. Запръжката се оцветява с червения пипер, разрежда се с отвара от сварения фасул и се изсипва при фасула. Прибавят се останалите нарязани на дребно червени домати и ситно нарязаният джоджен. Ястието се посолява и се оставя да ври още десетина минути (или се запича). След отстраняването от огъня се поръсва с дребно нарязания магданоз.


 




Пт, 2024-04-19, 15:07

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP