1 средно голяма глава чесън 1 супена лъжица олио 5 - 6 чушки 4 средно големи сини домати 2 червени домата 1/2 чаена лъжичка лимонтозу 2 супени лъжици нарязан магданоз 1 кафена чашка натрошено сирене сол на вкус.
ПРИГОТВЯНЕ
Обелваме чесъна и с малко сол скълцваме скилидките в дървена гаванка. После на капки се налива олиото, като се бърка с дървеното чукало. Изпичаме и обелваме чушките, махаме дръжките и семето, нарязваме ги на ситно и ги слагаме в гаванката. Бъркаме с чукалото, както се разбива хайвер, все в една посока. Изпичаме в силна фурна или на котлона сините домати, обелваме ги, нарязваме ги на малки парченца и ги поставяме в гаванката. Разбъркваме ги добре с чукалото. Накрая прибавяме червените домати - попарени с вряла вода, обелени и нарязани на ситно. Бъркаме с чукалото докато се получи еднородна маса. Подправяме със сол на вкус и с лимонтозуто, размито с малко вода. Накрая слагаме нарязания на ситно магданоз. По желание при поднасяне може да се сложи в чинийка натрошено сирене, което е добре разбъркано с кьопоолуто.