РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Лангош



Начална страница





 
 


ПРОДУКТИ
500 г брашно
2 - 3 броя варени картофи
400 мл прясно мляко
1 бр. суха мая (1/2 пакетче прясна мая)
6 - 8 супени лъжици олио
 1 супена лъжица захар
 1 чаена лъжица сол.

ПРИГОТВЯНЕ
     Маята се залива със 100 мл хладно прясно мляко, което се поръсва със захарта и се разбърква. Варените картофи се отцеждат и намачкват, след това се добавя и останалото мляко. Пресятото брашно поръсваме със солта и се изсипва сместа от намачканите картофи и прясното мляко  при брашното. Добавя се втасалата мая и се слага олиото. Сместа се обърква добре, да стане на тесто. С намаслени пръсти се оформят големи мекици, които се пържат по 2 - 3 минути от всяка страна.

     Лангош - това са унгарските мекици.



Рейтинг: 0.0/0


 


 

 




Пт, 2024-04-26, 22:12

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP