500 г кашкавал 50 г брашно 5 бр. яйца 100 г масло сол на вкус.
ПРИГОТВЯНЕ
Кашкавалът се режи н квадрати или на правоъгълници. Намокря се със студена вода, панира се в брашно, в яйце и се пържи в много гореща мазнина (препоръка: ако разполагате с фритюрник, можете да изпържите вътре кашкавала, като по-този начин той става по вкусен и не се разстича при изваждането му). Панировката може да бъде брашно, яйце, пак брашно и втори път яйце. Тази панировка е много ефектна и кашкавалът става особено вкусен. Кашкавалът нарязан на порции, може да се панира в суфлена панировка. Затопля се брашно в 5 г масло. С малко вода или прясно мляко се превръща в гъста кашичка, която, след като кипне се маха от огъня. Като поизтине, слага се жълтъкът. С бъркане добре се смесва с кашичката. Белтъците на пяна леко се съединяват със сместа. Ръси се сол на вкус. Намокреният кашкавал се оваля няколко пъти в суфлената смес и се пържи в гореща мазнина. Най-лесно и сполучлива е панировката от цяло яйце, разбито на пяна и към него прибавено равно количество брашно. Сместа се бърка еко, за да не излезе въздухът, погълнат при бъркането на яйцето. Ако се бърка силно, панировката ще се втечни. Кашкавалът се намокря в студена вода, панира се в брашно и след това в горната смес. Пържи се в гореща мазнина. Поднася се топъл. По същия начин се панира и сирене, но трябва внимателно да се работи, понеже е трошливо. Порциите сирене се режат на триъгълници.