РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Питка с паричка



Начална страница






 
 


ПРОДУКТИ
2 супени лъжици олио
2 супени лъжици кисело мляко
2 чаени чаши вода
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица захар
мая колкото кибритена кутийка
брашно, колкото поеме.


ПРИГОТВЯНЕ
     Брашното се пресява, прави се "кладенче" в средата, в което се слагат олиото, киселото мляко, солта, захарта и разтворената в хладка вода мая, и се замесва тесто. Оформя се питка и вътре се поставя почистената паричка. От тестото могат да се направя фигурки - чепка грозде, житен клас, агънце и пр., които се поставят върху питката. Пече се на 1800 С за около 30 - 40 минути.


Рейтинг: 0.0/0


 


 

 




Вт, 2024-05-07, 12:31

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP