
1 кг картофи
600 г кайма
2 стръка праз
1 чаена лъжичка доматено пюре
2 супени лъжици олио
1 връзка магданоз
смлян черен пипер
сол на вкус
За соса Бешамел:
250 мл прясно мляко
100 г краве масло
2 супени лъжици брашно
щипка сол

Издълбайте обелените картофи, а от долната им страна отрежете малко, за да могат да стоят прави. В олиото запържете ситно нарязания праз, прибавете доматеното пюре и каймата и пържете още известно време. Залейте с 1/2 чаена чаша вода или бульон, овкусете със сол и черен пипер и прибавете нарязания на дребно магданоз. Варете до омекването на месото. Напълнете с тази смес издълбаните картофи и ги сложете в намаслена тавичка. Запечете във фурната за около 15 минути. Залейте с приготвения сос бешамел и отново запечете на горния реотан, докато сосът стане златист.
Рейтинг: 0.0/0
|