РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Реване



Начална страница




1 яйце
20 г брашно
20 г грис
20 г захар за тестото
120 г вода
80 г захар
малко мазнина и брашно за ръсене
лимонова есенция
(или 7 яйца
125 г брашно
125 г грис
125 г захар
750 г захар за сиропа
1 л вода
масло
лимонова киселина или лимонтозу).



Яйцата се бият на топличко. Прибавя се захарта и се ние, докато сместа започне да застава на тела. Маха се съдът от огъня и с биене се поизстудява. Слага се пресятото брашно и грисът. Бърка се бавно. Получената пухкава смес се изсипва в тава или форма, намазана с мазнина и поръсена с брашно. Работи се много внимателно, без да се разтърсва нито сместа, нито съдът. Пече се в умерена фурна. След като изстине се нарязва на порции, ако е в тава, а ако е във форма, се набожда с дълга тел. Реването се залива със сироп приготвен от захарта, водата и неизстискания лимон. Когато кипне сиропът, се слага киселина на вкус - сок от лимон. Залятото реване се оставя да изстине, а през това време то поглъща сиропа до последната капка. Може да се поднесе с каймак. Ако се работи с къдрава форма, залива се във формата и от време на време се набожда, излишният сироп се изцежда и се залива отново. Когато сироп се попие, формата се обръща внимателно. Отгоре реването се гарнира. Може да му се даде вид на торта, като се поднася с каймак или избити белтъци.

Рейтинг: 0.0/0



Коментар:





 




Ср, 2024-04-24, 04:33

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP