РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Руло "Стефани"



Начална страница
          Продукти: 933 г телешко месо от труп (868 г овче месо от труп, 800 г свинско месо от труп, 733 г телешко месо разфасовано, 733 г свинско месо  разфасовано), 700 г кайма - смес, 90 г кромид лук, 30 г магданоз, 80 г моркови, 90 г целина, 50 г сланина - прясна, 110 г хляб, 60 г вода, 1 яйце за сместа и 1 за намазване, 18 г галета, 2 варени яйца за плънката, 30 г кашкавал, 70 г олио, 17 г прясно масло, 1 г черен пипер, 15 г сол, сос от печено, гарнитура.
       Приготвяне:  От смляното месо, ситно нарязаните лук и магданоз, накиснатия във водата и изстискан хляб, яйцата, смления черен пипер и сол на вкус се приготвя смес, както за пържени кюфтета, която след като престои в хладилник за около 40 минути, се разстила върху мокра кърпа на пласт с дебелина 1,5 - 2 см във форма на правоъгълник. Отгоре по дължина и през 2 - 3 см се слагат на редове нарязаните на ивички с дължина 0,5 - 1 см задушени в олиото и прясното масло моркови и целина и запържената сланина, а по средата - ред от твърдо сварените яйца, нарязани на половинки. С помоща на кърпа сместа се повдига и се увива на руло. Рулото се притиска по дължината, а в краищата се загъва, за да не изпадне плънката, поставя се в намазана с масло тава , намазва се отгоре и отстрани с разбития белтък, поръсва се с галетата и настъргания кашкавал, полива се с останалата мазнина, набожда се на няколко места с вилица и се пече във фурна. Петнадесет минути преди  изваждането му от фурната рулото се залива с останалото разтопено масло.
       Готовото руло, след като престои  15 -20 минути, се нарязва на филийки с дебелина 1 - 1,5 см, които се поставят в загрети чинии, заливат се с горещия сос от печено и се гарнират с пържени картофи, зеленчуци с масло, ориз или друга подходяща гарнитура.


 




Пт, 2025-06-20, 17:47

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2025













Нагоре UP