РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













САРМИ С ПРАЗ



Начална страница





 
 


ПРОДУКТ

500 грама средно мазна кайма

5 броя дебел праз

2 средни домата

1 чаена чаша ориз

3 лъжици олио

 половин лъжица лютеница

1 малка връзка магданоз

сол, пипер



ПРИГОТВЯНЕ

    Бялата част на праза се отрязва с дължина около четири пръ­ста. Отрязаните части се сваряват. После се изваждат от во­дата. Прави се надлъжен разрез с нож. Листата се отделят ед­но по едно. Каймата, настърганите с ренде домати, почистеният и из­мит ориз, една малка връзка нарязан магданоз, сол, пипер, една кафена чаша вода се разбъркват добре и се приготвя пълнежът. В една тенджера се слага олио и половин лъжица лютеница, и се запържва. Листата на праза се отварят, от пълнежа се взимат малки топки колкото орех, удължават се и се слагат по дължина в листото, след което листото се свива като цигара с дебели­ната на един пръст. Сармите се стискат малко в ръката, по­ставя в тенджерата, после се слага вода до нивото на сарми­те и се вари на бавен огън.



 


 

 




Пт, 2024-04-26, 12:26

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP