РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Содена питка



Начална страница
,


 
 


ПРОДУКТИ

1 кг брашно
200 мл вода
1 чаена лъжица сол
1 щипка захар
1 чаена лъжица сода
малко оцет
олио.


ПРИГОТВЯНЕ

     Водата, солта, захарта, содата, оцетът и олиото се разбъркват. Получената смес се добавя постепенно към пресятото брашно, в средата на което е направено "кладенче". Замесва се меко тесто, което се оформя на питка. Педи да се изпече, питката се набожда с вилица отгоре и може да се украси с кръстче и с различни фигурки. Пече се в умерена фурна, докато хване коричка.



Рейтинг: 0.0/0


 




 




Пт, 2024-03-29, 11:42

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP