Продукти: 1 бр.(около 300 г) краставица, 1 бр.
маруля, 8-10 скилидки чесън, 2 с. л. счукани орехови ядки, 1-2 с. л.
оцет, 1 връзка копър и сол на вкус.
Приготвяне: Чесънът се счуква със сол до побеляване. Прибавят се краставицата, обелена и нарязана на ситно, и листата на марулята, измити добре и също нарязани на ситно, ситно нарязаният копър, оцетът и сол на вкус. Към таратора, преди поднасянето му, се прибавят счуканите орехови ядки и по желание няколко капки растително масло на порция.
Поднася се студен.
Приготвяне: Чесънът се счуква със сол до побеляване. Прибавят се краставицата, обелена и нарязана на ситно, и листата на марулята, измити добре и също нарязани на ситно, ситно нарязаният копър, оцетът и сол на вкус. Към таратора, преди поднасянето му, се прибавят счуканите орехови ядки и по желание няколко капки растително масло на порция.
Поднася се студен.





