РЕЦЕПТУРНИК


 





Гласувайте за този сайт в

BgTop




 








 













Торта с череши



Начална страница





 
 


ПРОДУКТИ
1 пакетче прясно масло (125 г)
1 1/2 чаена чаша пудра захар
3 яйца
1 чаена чаша брашно
настъргана кора от един лимон
350 - 400 г череши.

ПРИГОТВЯНЕ
    Маслото се разбива на пяна с част от захарта. Прибавят се един по един жълтъците, като сместа се разбива добре след всеки жълтък, и брашното, което се ръси постепенно. Когато се поеме напълно брашното, се примесват внимателно разбитите с останалата захар на твърд сняг белтъци и лимоновата кора. Тестото се изсипва в намазана и поръсена с брашно тортена форма. Отгоре се нареждат почистените от костилките череши. Сладкишът се пече около 20 минути в умерено загрята фурна (180 - 200о С). Веднага след изваждането му от фурната се поръсва с пудра захар.


 


 

 




Пт, 2024-03-29, 15:04

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
Рецепти [8]
Списък с новите рецепти от сайта.
Статии [1]
Напитки [1]
Архив
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
Share |RSS
Кухня и трапеза Thumbnail Screenshots by Thumbshots
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2024













Нагоре UP