Продукти: 2-3 броя марули, 100 г пресен кромид лук, 3 броя яйца, 50 мл (1/4 ч. ч.) растително масло, сол и оцет на вкус.
Приготвяне: Яйцата се сваряват твърди, охлаждат се, обелват се и се нарязват на резенчета, които се посоляват.
Марулите и лукът се почистват, измиват се и се нарязват на ситно, след което се посоляват, разбъркват се и се поставят в салатени чинии. Върху тях се нареждат резенчета от яйцата. Така подредената салата се залива с растително масло и оцета.
Вместо с яйца салатата може да се украси с маслини - 100 г (10-15 бр
|
|
Търсене |
|
|
|
Споделете |
|
|
|
Translate |
|
|
|
Категории |
|
|
|
Архив |
|
|
|
Статистика |
|
|
|
CO2 емисии |
|
|
↑ Grab this Headline Animator
|