Тези ядки с деликатен аромат са богати на хранителни вещества. Орехите съдържат глутатион - важен антиоксидант, стимулиращ развитието на лимфоцитите. Богати са на алфа-линолова киселина (омега-6 мастна киселина), която спомага за понижаването на холестерола и укрепва сърцето, а В-витамините осигуряват на организма енергия и подобряват умствената работоспособност. Ореховите ядки са с високо съдържание на витамин Е, които поддържа доброто състояние на кожата.
ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА - витамини В1, В2, В3, В5, В6, Е, фолиева киселина; калций, желязо, селен; цинк, глутатион; омега-6 и омега-9 мастни киселини.
Уважаеми приятели, готвачи и любители на кулинарията. Сега можете да добавите вашите рецепти в нашият сайт. При изпращане на рецепти, моля въведете вашето име и град.