РЕЦЕПТУРНИК

 Публикации
Начало » Статии » Имуностимулиращи храни

Лук
   
      Този масово употребяван зеленчук укрепва здравето и придава специфичен аромат на ястията.

     Лукът има изключително високо съдържание на флавоноида кверцетин. - силен антиоксидант, потискащ образуването на ракови клетки, - който има антивъзпалително, антибиотично и антивирусно действие и не се унищожава при готвене. Лукът потиска  действието на Хеликтобактер пилори (бактерията, причиняваща стомашни язви и хранително натравяне), намалява холестерола, разрежда кръвта и предотвратява образуването на тромби в кръвоносните съдове.

ХРАНИТЕЛНИ СЪСТАВКИ - Витамини В1, В6, сяра; флавоноиди.
Категория: Имуностимулиращи храни | Добавил: admin (2011-07-21)
Прегледи: 463 | Комментари: 1 | Тагове/Tags: витамини, флавоноиди, лук | Рейтинг: 0.0/0
Всички коментари: 1
0  
1 Jonathan   (2012-04-19 13:25) [Материали]
Stellar work there eveyorne. I'll keep on reading.

За да добавите коментар, трябва да сте регистриран потребител
[ Регистрация | Вход ]
Пт, 2025-06-20, 19:36

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
My articles [0]
Имуностимулиращи храни [45]
Имуностимулиращи храни
Читателски рецепти [0]
Уважаеми приятели, готвачи и любители на кулинарията. Сега можете да добавите вашите рецепти в нашият сайт. При изпращане на рецепти, моля въведете вашето име и град.
Полезни съвети [6]
ИСТОРИЯ [1]
Исторически документи, исторически факти и прочие.
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2025













Нагоре UP