РЕЦЕПТУРНИК

 Публикации
Начало » Статии » Имуностимулиращи храни

Нахут
Едрите зърна на нахута имат вкус на ядки и изненадващо мека структура.
Нахутът съдържа протеазни инхибитори, които възпрепятстват разрушителното действие на раковите клетки върху ДНК структурите. Богат е на антиоксиданта витамин Е, повишаващ способността на белите кръвни клетки да се борят с инфекциите, и на цинк, необходим за растежа на клетките. . Нахутът е добър източник на изофлавони фитовещества,които се преработват в червата във вещество с естрогеноподобен ефект и предотвратяват заболявания, свързани с недостига на този хормон, в това число предменструалния синдром (ПМС) и рак на гърдата. Нахутът е богат на фибри, полезни за храносмилателната система и понижаващи холестерола.

ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА - Витамини В2, В3, В5, Е, фолиева киселина, желязо, калий, цинк, фибри, протеин.

Категория: Имуностимулиращи храни | Добавил: admin (2011-09-08)
Прегледи: 515 | Комментари: 1 | Тагове/Tags: Нахут, витамини, фибри | Рейтинг: 0.0/0
Всички коментари: 1
0  
1 Sabri   (2012-04-19 14:33) [Материали]
Thanks for sharing. Always good to find a real exrpet.

За да добавите коментар, трябва да сте регистриран потребител
[ Регистрация | Вход ]
Пт, 2025-06-20, 19:41

Начало
Търсене
Споделете
Translate
 
Категории
My articles [0]
Имуностимулиращи храни [45]
Имуностимулиращи храни
Читателски рецепти [0]
Уважаеми приятели, готвачи и любители на кулинарията. Сега можете да добавите вашите рецепти в нашият сайт. При изпращане на рецепти, моля въведете вашето име и град.
Полезни съвети [6]
ИСТОРИЯ [1]
Исторически документи, исторически факти и прочие.
Статистика




CO2 емисии


Българска кухня shared items in Google Reader

↑ Grab this Headline Animator




Toolbar
Get our toolbar!
РЕЦЕПТУРНИК.ML             ПАЗАРЛЪК - Безплатни обяви


Copyright Рецепти за кухня и трапеза © 2025













Нагоре UP